Schooltuin

Wij zijn opzoek naar ouders die van tuinieren houden

 

De Jan-Vermeerschool is in het bezit van een schooltuin. De schooltuin ligt aan het Rietveld. Dat is vanaf het Raam naar links over het bruggetje. De deur van de schooltuin is rechts naaast de deur van nr. 131. Daarachter een oase van rust en landelijkheid. er zijn 6 tuintjes waar jaaarlijks ongeveer 30 kinderen uit groep 4 tuinieren vanaf maart tot de zomervakantie. Als zij na de vakantie in groep 5 zitten, maken ze het seizoen af tot ongeveer half oktober. Geweldig toch dat kinderen de kans krijgen om in de natuur bezig te zijn en te ervaren hoe groentes starten, groeien en smaken!

 

U begrijpt dat de organisatie van het tuinieren aardig wat werk met zich meebrengt. Dit is eigenlijk jarenlang gedaan door een leerkracht. Extra ondersteuning is hierbij noodzakelijk! Daarom vragen we hier aan ouders om te gaan helpen in deze organisatie. Voor uw eigen plezier en om het voortbestaan van deze schooltuin te waarborgen. 

 

Wekelijks zijn er nieuwe opdrachten voor de kinderen. Plantjes en zaden moeten ingekocht worden en klaargezet in de schooltuin voordat er een nieuwe week begint. Tijdens het wekelijks tuinieren moeten de kinderen ook begeleid worden. Zaaien, planten, onkruid wieden, vegen gereedschappen schoonmaken, oogsten, tekenopdrachten, knutselopdrachten, kookactiviteiten. 

 

Lijkt het u leuk om mee te doen in een tuingroep van ouders?

Dat kan in de vorm van samen brainstormen, inkopen doen, af en toe extra tuinieren in de schooltuin, het begeleiden van kinderen uit groep 4 in de tuin.

 

U kunt zich per mail aanmelden bij Saskia Hulsker, leerkracht in onderbouw a. s.hulsker@jan-vermee.nl